POLYURETHAAN SPOUWMUUR ISOLATIE

Polyurethaan spouwmuur isolatie

Polyurethaan spouwmuurisolatie de basis voor een aangenaam woon -en werkklimaat. Kou en tocht behoren tot het verleden. Het is de beste manier om bedrijfsgebouwen en woonhuizen te beschermen tegen weer en wind. Het voorkomt onnodig energieverbruik.
Het polyurethaanschuim heeft een fijne celstructuur met een uitzonderlijk hoge isolatiewaarde. Het aanbrengen van het isolatieschuim in spouwmuren gebeurt snel en zonder enige drukopbouw. Alle naden en kieren worden eerst afgedicht. Op de kruisingen van de voegen komen vervolgens kleine boorgaten. Via deze gaten wordt het vloeibare isolatieschuim, laag voor laag in de spouwmuur geïnjecteerd, zonder dat er vocht of schadelijke dampen vrijkomen. Na de vulling worden de gaten weer zorgvuldig gedicht met cement in de oorspronkelijke kleur.
Polyurethaan isolatieschuim wordt met name toegepast voor spouwmuurisolatie van woonhuizen, scholen, veestallen en bedrijfsgebouwen. Het aanbrengen van een isolerende laag tussen binnen- en buitenmuur, biedt u twee belangrijke voordelen: Het houdt de warmte binnenshuis vast, en beschermt uw pand tegelijkertijd tegen kou van buitenaf. Hierdoor bespaart u zoveel energie dat de aanvankelijke investering zich ruimschoots terugbetaalt. Naast isolatie, is het belangrijk uw woning voldoende te ventileren.
Het Ministerie van volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieubeheer heeft met betrekking tot spouwmuurisolatie onderzocht welk isolatie materiaal de hoogste besparing oplevert. Het beste resultaat gaf Polyurethaan, zoals de figuur hiernaast schematisch weergeeft.