PURSCHUIM

Purschuim

Polyurethaanschuim (Purschuim) is een gesloten cellig hardschuim. Dit ontstaan door het mengen van twee aanvankelijk vloeibare producten: polyol en isocyanaat. Door het mengen van de componenten ontstaat een reactiemengsel dat, onder vorming van warmte, opschuimt. Aan het eind van de reactie wordt het schuim van en reageert uit.

Isopur brengt met behulp van een spuitpistool meerdere lagen aan en geeft hierdoor een naadloze thermische isolatie. Het polyurethaanschuim hecht zich vrijwel op alle materialen zoals hout, steen, aluminium of kunstof. Grote, kleine of moeilijk bereikbare oppervlakken.

Isopur brengt het polyurethaanschuim door middel van sprayen direct aan op het te isoleren object. Het materiaal vormt een continue egale laag zonder naden, kieren of gaten waar isolatie zonder warmte- en/of koude bruggen ontstaat. De naadloze schuimlaag is de ideale oplossing voor oppervlakken met de meest uiteenlopende vormen, aangezien het zich naadloos aan de ondergrond aanpast.

Door de gesloten celstructuur is polyurethaanschuim waterbestendig en dient tegelijkertijd als afdichting tegen weers- en temperatuurinvloeden. Tevens is het polyurethaanschuim bestand tegen zwakke zuren en basen, oliën, vetten en benzine. Omdat het polyurethaanschuim droog wordt aangebracht, is roestvorming uitgesloten.